Over Martin

Witte Zelf-Bestaande Wind

Ik werd geboren als een Witte Zelf-Bestaande Wind. Dat is mijn geboortezegel in de “Mayahoroscoop”. Toen ik kennismaakte met deze horoscoop startte een ware ontdekkingstocht naar mezelf. De Witte Wind heeft (net als alle andere mogelijke zegels) drie ‘codewoorden’. Voor mij zijn dat “Breath, Communicate & Spirit“. Ofwel, adem, communicatie en spirit. Telkens weer komen deze woorden terug, en telkens weer krijgen ze nieuwe betekenis. Nu, als ademcoach, mag ik de verbinding leggen tussen adem en spirit.

Coaching en Begeleiding

Ik heb in totaal bijna 7 jaren gewerkt als coach, mentor, afstudeerbegeleider op de NHL Hogeschool in Leeuwarden. Daar ontdekte ik het plezier dat ik had in het begeleiden van studenten. In mijn laatste jaren als coach/begeleider ging het steeds minder over vakinhoudelijke vraagstukken, en meer en meer over diepe persoonlijke vraagstukken: Wat wil je? Wat houdt je tegen? Wat zijn je overtuigingen?

Lichaamsbewustzijn

Natuurlijk heb ik die vragen ook zelf gehad en doorleefd. En nog steeds, want ja, ik ben ook maar een mens. Mijn zoektocht bracht me terug naar mijn lichaam, en het bewustzijn dat daarin aanwezig is. Tot vijf jaar geleden leefde ik vooral vanuit en met mijn geest, maar ik ontdekte dat op de grote, belangrijke vragen die ik stelde, mijn geest geen antwoorden kon geven. Onder andere via Ademwerk kwamen antwoorden op de lastigste vragen!

Muziek!

Eén van die lastige vragen was, “Wat wil ik nou eigenlijk?”. Destijds in 2014 werkte ik als één van de oprichters bij een softwarebedrijf. Tegen elke verwachting van de buitenwereld in, nam ik afscheid van dit leven, en richtte mij op het maken van muziek.

De muziek is volop in mijn leven, als muzikant maak ik eigen nummers onder verschillende namen, en samen met mijn vrouw Mika geef ik Yoga met livemuziek door heel Nederland. Daarnaast ben ik DJ bij Ecstatic Dance Leeuwarden.

Verbinden?

Nu is het tijd om alles te verbinden: mijn plezier in het begeleiden van mensen, en de muziek die ik maak. De ontdekkingstocht gaat verder, misschien tref ik jou wel op mijn pad, en lopen we een stukje op.

~ Martin

Luisteren?